Bu nasıl promosyon anlaşması?

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL’un Sağlık Bakanlığı İzmir İli Promosyon Anlaşmasına Tepki Gösterdi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü resmi sosyal medya sitesinden, İzmir İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. M. Emre ERKUŞ imzasıyla yapılan açıklamaya göre; promosyon anlaşmasının kaç yıllık olduğu belirtilmeden;
“ Kamu ve özel bankalar ile yapılan görüşmeler neticesinde en yüksek teklifi veren Yapı Kredi Bankası mevcut promosyon sözleşmelerinin ilimizdeki sendika temsilcileri ile birlikte mahsuplaşma olmadan 30 bin TL karşılığında Yapı Kredi Bankası ile sözleşme imzalanması ortak kararı alınmıştır. Sözleşme önümüzdeki hafta içinde imzalanacak olup, promosyon ödemeleri Ocak ayı içerisinde hesaplara aktarılacaktır. Tüm personelimize hayırlı olsun”. Bilgisi verilmiştir.
Sendikamıza gelen bilgilere göre ise, anlaşma toplantısına İlgili bürokratlar, yetkili sendika olarak Sağlık Sen, yetkili işçi sendikası olarak, öz sağlık iş ve iki memur sendikası katılmıştır. Promosyon toplantısında, ortak karar ve oy birliği ile, hiçbir itiraz olmadan, hastaneler için, kalan 2 yıla ek olarak 3 yıl, birinci basamak için kalan 4 yıla 1 yıl uzatılmış ve 5 yıllığına 30 bin TL karşılığında anlaşma sağlanmış.
Birlik Sağlık Sen olarak, Türkiye’nin üçüncü büyük ili olan İzmir ilimizdeki sağlık çalışanlarımız için imzalanacak olan, ülkemizde son bir yılda yapılan en kötü promosyon anlaşmasını kabul etmemiz mümkün değildir.
Sağlık Bakanlığının 3 yıllığına 29 bin TL anlaşma yaptığı, pek çok kurumumuzun 43 bin, 45 bin TL promosyon anlaşmaları yaptığı son zamanlarda, hem de oy birliğiyle 5 yıllığına 30 bin TL çok düşük bir rakamdır.
Önümüzdeki hafta imzalanacağı ifade edilen bu anlaşma, henüz imzalanmamışken, yol yakınken dönülmesinde ve yenilenmesinde fayda vardır.
Toplantıda usul hatası da bulunmaktadır.
Şunu da belirtmek isteriz ki, promosyon toplantılarına katılım ile ilgili sendikamıza her hangi bir davet yapılmamıştır.
Toplantıya ya yetkili sendikayı tek olarak davet edebilirsiniz. Anlarız. Yetkili sendikayı tek olarak davet etmiyorsanız, o zaman İzmir İlinde üyesi olan tüm sendikaları davet etmeniz gerekir. Katılmak isteyen sendikalar katılır, ya da katılmaz. Hangi kanuna, genelgeye, yönetmeliğe ya da kritere göre üç sendikayı davet edip, diğer sendikaları yok sayıyorsunuz?
Bize göre, Türkiye’nin en büyük üçüncü ili olan İzmir İlinde Sağlık Bakanlığına bağlı personeller için yapılmış olan promosyon anlaşması, Son bir yıldır yapılan en kötü promosyon anlaşmasıdır. İmzalanmadan yenilenmesi gerekir.