Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın.

İstiklal Marşının Kabulünün 100. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını Rahmet ve Minnetle anıyoruz.Allah Bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın.

Maarif VekaletiTürk Kurtuluş Savaşı‘nın başlarında, İstiklâl Harbi’nin millî bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla 1921’de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya toplam 724 şiir katıldı. Eser gönderenler arasında Kâzım KarabekirHüseyin Suat Yalçınİsak FerraraMuhittin Baha Pars ve Kemalettin Kamu gibi tanınmış isimler de vardı. “Çanakkale Şehitlerine” ve “Bülbül” gibi şiirlerin sahibi Mehmet Akif’in “Milletin başarılarının para ile övülemeyeceğini” düşündüğü için yarışmaya katılmak istemediği bilinir.

Mehmet Akif, Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey‘in kendisine yazdığı 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubundan sonra fikrini değiştirerek Ankara’daki Dergâhındaki odasında, Türk ordusuna hitap ettiği şiiri kaleme aldı ve Bakanlığa teslim etti. 

Ön elemeyi geçen yedi şiir, 12 Mart 1921’de Mustafa Kemal’in başkanlığını yaptığı Meclis oturumunda tartışmaya açıldı. Mehmet Akif’in şiiri, Meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir okunduğunda milletvekilleri büyük bir heyecana kapıldı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Akif’in şiiri coşkulu alkışlarla kabul edildi.