Şirinyer 112 Acil Servis noktasının kapatılması: Acile “Acil” yer aranıyor!

Buca’da gündeme gelen 112 istasyonunun tahliyesine dair gelişmeleri paylaşan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol şunları ifade etti: “Buca’nın, Şirinyer bölgesinde yer alan ve vatandaşların yoğun yaşadığı bu yerde hizmet veren Hürriyet Mahallesi’ndeki 112 Acil Servis İstasyonu’nun kapatılması gündeme gelmiştir. Biz sağlıkçılar olarak, mülkiyet sahibi Kızılay’ın almış olduğu bu kararın gözden geçirilmesini bekliyoruz. Acil servis istasyonunun bulunduğu alan oldukça geniş bir yer. Büyük bir bahçe ve birçok bina söz konusu. Alan da Kızılay’a ait bir yer. Sonuçta pandemi dönemindeyiz ve buradaki 112 istasyonu neticede bir kamu hizmeti veriyor.”

‘Pandemiden dolayı ya da diğer sağlık sorunlarından ötürü vatandaşlarımıza ihtiyacı olan sağlık hizmetleri burası sayesinde veriliyor’ diyen Doğruyol sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızılay’ın bu dönemde bu kampus içerisindeki bir istasyonun boşaltılmasının istenmesi bu zamanda uygun bir karar değildir. Sağlık hizmetleri bir kamu hizmetidir. Kızılay da aynı şekilde özerk bir yapı da olsa onlar da kamu hizmeti vermektedir. Buradaki sağlık birimine çıkın demek hiç doğru değil. Bahsettiğimiz alan atıl durumdaki bir yer. Birçok bina var, gerekiyorsa başka yer de bulunabilir. Alternatifler açısından zengin bir yer. Biz buradaki 112 istasyonuna gelip gidiyoruz, eğer gerçekten lazım ise, istasyonun yakınında kullanılabilecek birçok boş oda ve yapı mevcut. Bizim gördüğümüz manzara bu. Yani Kızılay’ın aslında burada 112’den boşalacak 2 tane odaya ihtiyacı yok.”

‘GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Doğruyol, son olarak Şirinyer’deki istasyonun yerinde kalması için çağrıda bulunarak, bölgedeki vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin aksamaması için kararın gözden geçirilmesini istedi ve “Bu gibi durumlarda kamu kurumlarının birbirlerine yardımcı olması lazım. 112 istasyonu için Kızılay’ın bu konuda desteğini bekliyoruz. Olayın bir de başka bir boyutu ise, yaşanan yer sıkıntısı. İl Sağlık Müdürlüğü, yaşanan yoğunluk sonrasında yeni 112 istasyonları açmak istiyor ancak yer bulmakta sıkıntı yaşıyor. Kimi yerleri kiralamayla alıyor. Şimdi, burada 112 istasyonunu boşaltın derseniz, bu kez İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yine başka bir yer kiralayacak ve kamunun kasasından ilave para çıkacak. Dolayısı ile bu durum da ister istemez halkımıza yansıyacak. Devlete yük olacak. O yüzden bu tür konularda daha hassas davranılmalı. İl Sağlık Müdürlüğü aynı bölgede yeni bir bina bulabilecek mi? Diğer yandan, burası boşaltılacak olursa bir anda yeni yer bulunamayacağından sağlık hizmetleri aksayacak. Kaldı ki, bu bölgede yeni bir 112 istasyonuna ihtiyaç varken, olanı kaldırmak yanlış bir karar olur. O bölgede bir istasyon yeri bulunamadığı takdirde, daha uzak bir yere taşınacak ve bu da vatandaşı olumsuz etkileyecektir. Orada yaşayan vatandaşların alacağı sağlık hizmetleri aksar. Bugünlerde bilindiği üzere, korona virüsten dolayı en yoğun çalışan birimler yoğun bakımlar ile 112 istasyonları. En azından pandemi süreci yaşanırken, burası kullanılmaya devam etsin ya da bu karardan vazgeçilsin” diye konuştu.